Debiteuren op een gemakkelijke manier beheren, het kan echt

pexels-snapwire-618613

Als ondernemer ben je vaak veel tijd kwijt aan debiteurenbeheer. Klanten die hun facturen niet op tijd betalen kosten veel tijd en daardoor nog meer geld dan alleen het openstaande bedrag. Je kunt het proces van het versturen van facturen en ook het debiteurenbeheer volledig automatiseren. Het systeem houdt in de gaten of er betaald is. Zo niet dan wordt automatisch een betalingsherinnering gestuurd. Wordt ook daar niet op gereageerd dan kan het systeem zelfs een openstaande factuur naar het incassobureau doorsturen.

Houd overzicht over openstaande facturen

Met een geautomatiseerd systeem voor je debiteuren kun je eenvoudig overzicht houden over openstaande vorderingen. Je kunt hierin gemakkelijk overzichten genereren van bedragen die je nog moet ontvangen en betalingen die inmiddels binnen zijn. Zo zie je meteen hoe je ervoor staat. Dit kan ook belangrijk zijn als het gaat om grote bedragen waarmee je nieuwe investeringen wilt kunnen doen.

Ook voor het doen van aangifte bij de Belastingdienst is het belangrijk te weten welke facturen wel en niet betaald zijn. Van de geïnde bedragen moet je immers de Btw afdragen, als facturen nog niet zijn betaald kun je hiervoor uitstel krijgen zodat je de omzetbelasting niet hoeft voor te schieten. Je kunt de overzichten uit je geautomatiseerde debiteurenbeheer direct gebruiken voor het invullen van je aangiften.

Wil je al je tijd aan het ondernemen kunnen besteden?

Als je een eigen zaak hebt dan ben je voortdurend bezig met nieuwe klanten werven, opdrachten uitvoeren, nieuwe producten introduceren en alles wat er verder nog komt kijken bij jouw bedrijf. Veel ondernemers willen daarom zo min mogelijk tijd besteden aan debiteurenbeheer. Als het om een groter bedrijf gaat kun je hier iemand voor in dienst nemen. Maar als eenmanszaak of kleine ondernemer is dat vaak niet rendabel. Dan kun je beter kiezen voor debiteurenbeheer uitbesteden. Zo weet je zeker dat de processen goed bewaakt worden.

Je hebt nog steeds voldoende eigen invloed. Je kunt termijnen voor betalingsherinneringen en doorsturen van een vordering naar een incassobureau individueel aanpassen. Handig als een klant belt en om enig uitstel vraagt voor een factuur. Als de factuur vervolgens op het individueel afgesproken moment wordt betaald dan wordt dit uiteraard door het systeem verwerkt en kun je de betaling in je overzichten terugvinden. Er zijn verschillende factoring programma’s die het jou als ondernemer een stuk makkelijker kunnen maken en je dus meer plezier geven in het runnen van je eigen bedrijf.

Facebook
Twitter
Pinterest