Haal alles uit je onderneming met snelle digitale facturering

pexels-andrew-neel-2312369

Als ondernemer heb je naast het runnen van je onderneming nog een aantal belangrijke taken op je bord liggen. Het bijhouden van de administratie en het versturen van facturen naar je klanten is maandelijkse kost. Om een overzichtelijke administratie te hebben, is het belangrijk dat je structuur in de chaos weet aan te brengen. Dit kun je doen door onlineprogramma’s in te zetten, die je helpen om de facturen snel en makkelijk te maken en naar de klant te versturen. In deze blog lees je meer over digitale facturering en kom je erachter wat de belangrijkste redenen van ondernemers voor online facturen zijn.

Wat is digitale facturering?

Digitale facturering heeft alles te maken met de manier waarop jij je factuur maakt, bewaart en met je klanten deelt. Digitaal houdt in dat je dit via je computer, laptop, tablet of smartphone doet. Een digitale factuur bestaat vaak uit een Pdf-bestand voor je klant, waarin je alle gegevens van de klant verwerkt, hetgeen vermeld waar hij/zij precies voor betaalt en wat de prijs ervan is. Daarnaast staat er altijd een btw-bedrag op de factuur en krijgt de klant een uiterlijke betaaldatum te horen. Verstuur de digitale factuur direct naar je klant, zodat je administratie je minder tijd kost.

De belangrijkste redenen voor ondernemers om een online factuur programma te regelen

Ben je ondernemer en denk je erover na om een online factuur programma aan te schaffen? Dan is het natuurlijk wel fijn om te weten waarom dit goed bij je zou passen. Allereerst zorgt een factuur programma ervoor dat je makkelijk en snel de meest professioneel uitziende facturen voor je klanten kunt opstellen. De lay-out kun je vaak zelf samenstellen of je kunt uit de voorbedachte templates van het online factuur programma kiezen. Verder is online factureren erg handig, doordat je nooit meer papieren en gegevens kwijt kunt raken. Je slaat alle facturen online op en kunt dit gebruiken voor je btw-aangiften en inkomstenbelasting.

Verder kun je vaak e-mailadressen van je klanten aan de facturen koppelen. Hierdoor kun je een definitieve factuur met één druk op de knop verzenden. Soms kun je zelfs automatische betalingsherinneringen naar je klanten sturen. Daarnaast bespaar je geld, doordat je de facturen online maakt en verstuurd. Je hoeft geen facturen uit te printen en op de post te doen. Wil je via internetbankieren betaald worden door de klant? Dan kun je vaak ook meteen een digitale betaallink aan de factuur koppelen. 

Facebook
Twitter
Pinterest