Op zoek naar een betrouwbare accountant

Emo-accountants.nl accountant

Heb je zelf geen tijd voor de financiële administratie van je onderneming, dan kan het handig zijn om een accountant in te huren. Deze persoon heeft dan inzicht in je gehele administratie, en richt zich voornamelijk op de financiële aspecten hiervan. Het is dus erg belangrijk om een betrouwbare accountant in te huren. Hoe ga je te werk?

De zoektocht begint

Het is verstandig om op zoek te gaan naar een accountant die in de buurt werkt. Een goede accountant inhuren die verder weg woont is zeker niet onmogelijk, maar dan zul je rekening moeten houden met reiskostenvergoedingen die al snel op kunnen lopen. Er bestaan meerdere sites waarop je accountants met elkaar kunt vergelijken waarbij je rekening kunt houden met je woonplaats.

Tip: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/boekhouding/gratis-factuurprogramma/

Waar moet je rekening mee houden?

Het spreekt voor zich dat het tarief van de accountant meespeelt. Er hoeft zeker niet te betekenen dat de duurste accountant ook de beste is, maar bij extreem lage prijzen moet je jezelf toch afvragen of je met die persoon in zee wilt gaan. Een uurtarief van €30 tot €90 is gebruikelijk. Je kunt altijd met een aantal accountants een afspraak maken voor je hem of haar inhuurt. Op die manier kun je al je vragen stellen en goed aanvoelen of deze persoon bij jou en je onderneming past.

Aanbevolen: https://zelfboekhouden.org/online-facturatie-software-vergelijken/

Ook kun je meestal vrijblijvend een offerte aanvragen. Verder is het natuurlijk mogelijk om op verschillende namen te googelen en zo meer informatie over desbetreffende persoon te krijgen. Houdt er wel rekening mee dat mensen negatieve ervaringen veel sneller op internet zullen zetten dan positieve.

Het kiezen van een accountant is misschien een tijdrovende zaak, maar wel eentje die de moeite waard is. Als je een goede accountant gevonden hebt kun je met een gerust hart jouw financiën aan hem of haar overlaten. Zorg ervoor dat je regelmatig contact houdt zodat je zelf ook op de hoogte blijft van wat er speelt.

Facebook
Twitter
Pinterest