Beter kunnen presenteren? Volg een online PowerPoint cursus!

man-standing-in-front-of-people-sitting-on-red-chairs-1708936

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken en kijkt er wel eens tegenop: een presentatie geven voor een grote groep mensen. Het presenteren zelf, dus het praten over een bepaald onderwerp, hebben veel mensen die in zo’n situatie terecht komen weinig moeite mee. Hetgeen wat misschien nog wel belangrijker is, is het visueel ondersteunende materiaal wat je gebruikt bij het praten over een bepaald onderwerp. Dit heeft namelijk invloed op hoe interessant jouw presentatie is en hoe de mensen die naar jou kijken en luisteren de gegeven informatie in zich op nemen. Daarnaast kan het ook nog invloed hebben op hoe lang ze de informatie die zij gekregen hebben daadwerkelijk onthouden.

Een presentatie wordt ‘natuurlijk’ vaak gemaakt met PowerPoint. Dit is wereldwijd het meest gebruikte programma om presentaties visueel te ondersteunen. Het is vrij makkelijk om in dit programma zelf digitale presentatie te maken. Deze bestaan uit meerdere dia’s, oftewel slides, die je geheel zelf kunt indelen zoals jij dat wilt. Het is dan ook op een gebruiksvriendelijke manier ontwikkeld zodat iedereen er makkelijk mee aan de slag kan. Er zijn tientallen functies die je kunt gebruiken om de dia’s in te delen. Je kunt teksten en afbeeldingen gebruiken bij de indeling, maar je kunt ook werken met filmpjes, muziek, stemberichten en zelfs hyperlinks.

Leuk, dat je nu weet wat er allemaal mogelijk is, maar je weet nog niet hoe je dit allemaal zelf kunt doen om een sterke PowerPoint presentatie in elkaar te zetten. Je kunt dit wel snel en gemakkelijk leren door middel van een online cursus.

Inhoud van de online cursus

Als je er voor kiest om een Online PowerPoint Cursus te volgen, wat wel aan te raden is, ben je goed bezig. Digitale presentaties worden namelijk nog vaak op de verkeerde manier gebruikt. Je ziet bijvoorbeeld dat mensen hele teksten op een dia plaatsen, wat eigenlijk bekend staat als de nummer #1 van dingen die je beslist niet moet doen bij het maken van een presentatie. Dit is enorm saai voor de mensen die naar jou aan het luisteren zijn. Ook zie je dat mensen hun digitale presentaties gebruiken als een soort mega groot spiekbriefje, terwijl het juist moet dienen als middel voor extra informatie.

In de cursus leer je dus niet alleen hoe je handige functies van het programma kunt gebruiken, zoals het aanmaken van dia’s, het invoegen van media en het kiezen van een passende dia-overgang, maar ook hoe je de dia’s zo indeelt dat je de aandacht en focus van de mensen die naar je luisteren niet verliest. Alle aspecten worden behandeld, wat maakt dat je zelfs als beginner terecht kan bij een PowerPoint Cursus.

Heb jij een grote presentatie op de planning staan en kun je nog wel wat extra tips en tricks gebruiken om een super sterke presentatie neer te zetten? Ga dan online op zoek naar: cursus PowerPoint of cursus PowerPoint online en kijk welke cursus het beste bij jou past!

Bron: https://pptsolutions.nl/online-powerpoint-cursus/

Facebook
Twitter
Pinterest