Is het kopen van een goudstaaf nog van deze tijd?

business-close-up-commerce-conceptual-321451

Het kopen van goud klinkt als iets van vroeger. Dit kan wel kloppen, want vroeger werd goud als ruilmiddel gebruikt. Tot 1971 werd de waarde van geld in goud uitgedrukt. De centrale banken bepaalden dan hoeveel het goud waard was. Goud speelde dus een belangrijke rol in de waarde van geld. Echter, in 1971 veranderde dit. Toen werd de waarde van goud namelijk een kwestie van vraag en aanbod. Dit was in tegenstrijd met daarvoor, want toen had goud altijd een stabiele waarde. Deze verandering werd ook wel de Nixon-schok genoemd. Dit wordt zo genoemd, omdat Nixon voor deze verandering heeft gezorgd.

Voordelen van beleggen in goud

Het lijkt misschien in het eerste opzicht een gek idee om te beleggen in goud. Goud kopen klinkt namelijk alsof je geld investeert in geld. Echter, het is helemaal niet zo raar om te beleggen in goud. Er zijn namelijk veel voordelen die je hebt wanneer je een goudstaaf gaat kopen. Het eerste voordeel is dat het veel meer oplevert dan wanneer je je geld op de bank zet. Voor je geld op de bank krijg je op dit moment bijna geen rente. Het levert je dus niets op wanneer je al je geld op de bank hebt staan. Daarom is het handig om te investeren in goud. Door het kopen van goud, is het mogelijk om wel veel aan je geld te verdienen. Sinds 2004 is de koers van goud elk jaar gestegen. Deze stijging was gemiddeld wel 10% per jaar. Het kan je dus heel veel opleveren om een goudstaaf te kopen. Het tweede voordeel van je geld beleggen in goud, is dat je geen koopkrachtverlies lijdt bij inflatie. Normaal gesproken verlies je ongeveer 3% van je koopkracht per jaar, mits er inflatie is. Dit houdt in dat je een jaar later voor hetzelfde geld 3% minder kunt kopen. Echter, als je een goudstaaf koopt, stijgt de waarde hiervan gemiddeld 10% per jaar. Dit betekent dat je je koopkrachtverlies tegengaat en zelf dus geen verlies maakt. Het laatste voordeel van beleggen in goud is dat je sterk staat ten tijde van crisis. Tijdens de crisis wordt eigenlijk vrijwel alles veel minder waard. Echter, goud wordt juist meer waard tijdens een crisis. Dit is ook de reden dat banken ook veel geld investeren in goud. Banken kopen per jaar wel ongeveer 10% van al het beschikbare goud op.

Hoe werkt het kopen van goud?

Wanneer je goud wil kopen, moet je eerst wachten tot er goud beschikbaar is. Op dit moment kan je het goud kopen tegen de beste prijs, als je een account aangemaakt hebt op de website. Je kan zowel kleine als grote hoeveelheden goud kopen. Je kan dus zo veel geld investeren als dat je zelf wil. Als je de gewenste hoeveelheid goud aangeschaft hebt, wordt dit goud veilig opgeslagen in een kluis ergens in Nederland. Dit goud is dan ook verzekerd onder jouw naam. Wanneer je het geld weer nodig hebt of je winst wil innen, dan kan je het goud gewoon weer terug verkopen. Hierbij is er dan ook sprake van volledige terugkoop garantie.

Meer info: https://www.doijerkalff.nl/

Facebook
Twitter
Pinterest