Is het mogelijk om 10.000 euro te lenen?

abundance-bank-bank-notes-banking-259249

Op die vraag heb je na het lezen van deze tekst een antwoord. Veel mensen komen op een bepaald moment van hun leven in aanraken met een persoonlijke lening. De mensen die een persoonlijke lening willen gaan afsluiten zijn allemaal op zoek naar de goedkoopste plek om dat te doen. Maar een persoonlijke lening is meer dan simpel weg 10000 euro lenen. Er zitten, zoals je misschien al weet, namelijk wel een aantal voorwaarden verbonden aan het lenen van geld. Hieronder staat uitgebreid beschreven wat een persoonlijke lening inhoudt en waar je rekening mee moet houden.

Wat houdt een persoonlijke lening in

Om er achter te komen of, en hoeveel, geld je kunt lenen, moet je eerst begrijpen wat een persoonlijke lening inhoudt. Zo´n lening is handig wanneer je van tevoren precies weet wat de totale kosten zullen zijn. Doordat je precies weet wat je wilt lenen, kan het bedrag dat je per termijn van een maand terug gaat betalen vooraf bepaald worden en heb je vooraf meteen duidelijkheid. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het kopen van een motor of auto.

Daarnaast spreek je bij het aanvragen van je lening ook meteen de looptijd er van af. Hoe veel jij per termijn af gaat betalen is afhankelijk van hoe lang deze looptijd is. Als de looptijd 2 jaar is, zal je in een kortere tijd meer moeten terugbetalen dan wanneer de looptijd 8 jaar is. De maximale looptijd van een persoonlijke lening is 10 jaar, maar bij sommige aanbieders kun je zelfs kiezen voor een looptijd van 15 jaar. Tuurlijk zijn zulke lage maandlasten aantrekkelijk, maar wat je niet moet vergeten is dat die voor 15 jaar lang doorgaan. Stel je voor dat de auto die je koopt van de lening 7 jaar mee gaat, ben je na dat de auto weg is nog 8 jaar aan het afbetalen voor die ene auto. Dit soort vervelende situaties vermijd je door goed over de looptijd van je lening na te denken.

Wat betreft de rente heb je het helaas niet voor het zeggen wanneer je het hebt over een persoonlijke lening. Het bedrag dat je iedere maand betaalt aan de verstrekker kun je namelijk niet zelf bepalen. In dit bedrag zit een stukje aflossing, en een stukje rente die je betaalt over het bedrag dat nog open staat. Ervan uit gaande dat de rente gedurende de lening ongeveer hetzelfde blijft, wordt dat stukje rente wat je betaalt steeds minder omdat het openstaande bedrag elk termijn afneemt.

Wil jij snel geld lenen? Dan kan dat. Maar om te bepalen hoe veel je mag lenen wordt er wel gekeken naar de volgende factoren:

  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Je vaste woonlasten
  • Je werkstatus
  • Andere leningen die je hebt afgesloten

Geld lenen is dus mogelijk, maar hoe veel je kunt lenen is afhankelijk van, onder andere, deze factoren. Ben jij van plan om 10000 euro te lenen? Vergelijk online dan de verschillende mogelijkheden om zo de goedkoopste aanbieder te vinden.

Bron: https://financer.com/nl/

Facebook
Twitter
Pinterest