Onlinebeleggen.nl – Beleggen? Juist nu

pexels-cottonbro-3943723

Wat is nu het juiste moment om te beleggen? Beginnen met beleggen kan op elk moment. Op dit moment is het echter voor meer mensen dan ooit tevoren relevant en interessant. Dat heeft eigenlijk met twee zaken te maken. Allereerst is beleggen een stuk toegankelijker geworden. Men kan eenvoudig online beleggen. Dit is laagdrempelig, want indien gewenst kan dit beheerd gebeuren. Dit betekent dat je alleen geld hoeft te storen en je beleggingen vervolgens voor je worden beheerd door ervaren experts. Een belangrijke tweede reden waarom juist nu een goed moment is om met beleggen te beginnen, is omdat traditioneel sparen geen rendement meer heeft, of zelfs geld kost.

Beleggen is het nieuwe sparen

Geld opzij zetten voor de toekomst is een verstandige investering. Voor zeer veel mensen is sparen daarvoor altijd de ideale manier geweest. Maar sparen is niet meer zo aantrekkelijk als het ooit was. Veel banken hebben spaarrentes (al dan niet boven een bepaald vermogen) afgeschaft. Sterker nog: bij meer en meer banken moet men betalen om spaargeld veilig te houden. Dit betekent dat het rendement op sparen op veel plekken 0 of zelfs negatief is.

Beleggen is in die zin het nieuwe sparen geworden. Met beleggen kun je namelijk nog wel rendement krijgen op je spaargeld.

Sparen, beleggen of allebei?

Wat is nu verstandig? Sparen, beleggen of allebei? Wanneer je vermogen op wilt bouwen, zitten er zowel aan sparen als beleggen voor- en nadelen. Met sparen kun je jouw vermogen laten groeien, maar alleen wanneer je blijft sparen. Een aantrekkelijke rente behoort tot het verleden, dus je kunt geen rendement meer pakken. Met beleggen kan dit dus wel. Aan de andere kant is beleggen niet zonder risico. Met traditioneel sparen weet je zeker wat je aan het einde van de rit krijgt. Met beleggen kan dit (heel veel) meer zijn, maar beleggen betekent natuurlijk ook dat je verlies kunt lijden. Voor veel mensen is een combinatie van sparen en beleggen dus ideaal. Verdiep je op IQ Option eens in de mogelijkheden. 

Facebook
Twitter
Pinterest